Site performance

Discussion in 'General Discussion' started by Peter Mugridge, 7 Jun 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peter Mugridge

    Peter Mugridge Established Member

    Messages:
    8,265
    Joined:
    8 Apr 2010
    Location:
    Epsom
    Before I flag this up to the mods, has anyone else found this site has slowed down dramatically in the past week or so?

    Specifically, if viewing via Google Chrome, are you seeing a lot of "waiting for..." messages in the lower left corner of the screen? If so, I'm wondering if you're seeing the same ones as I am? ( I'll list them later - I'm in the middle of cooking the Sunday roast at the moment... )
     
  2. DaleCooper

    DaleCooper Established Member

    Messages:
    2,774
    Joined:
    2 Mar 2015
    Location:
    No.664 - Next door to the Beast
    I use Firefox and this is one site where I never seem to have that problem, I do get it with many others.
     
    Last edited: 7 Jun 2015
  3. SS4

    SS4 Established Member

    Messages:
    8,262
    Joined:
    30 Jan 2011
    Location:
    Birmingham
    I've not really had a problem on firefox although I did notice the forum was slow this afternoon but that was my connection
     
  4. Mojo

    Mojo Administrator Staff Member Administrator

    Messages:
    15,502
    Joined:
    7 Aug 2005
    Location:
    0035
    I've not had any problems. Think the internet is being fairly quick this afternoon.
     
  5. 507021

    507021 Established Member

    Messages:
    2,096
    Joined:
    19 Feb 2015
    Location:
    Liverpool
    I'm using Chrome and I've not had any issues with the site
     
  6. trainophile

    trainophile Established Member

    Messages:
    2,847
    Joined:
    28 Oct 2010
    No problems on Safari.
     
  7. DaleCooper

    DaleCooper Established Member

    Messages:
    2,774
    Joined:
    2 Mar 2015
    Location:
    No.664 - Next door to the Beast
    I'm surprised you can get a signal out in the bush.
     
  8. trainophile

    trainophile Established Member

    Messages:
    2,847
    Joined:
    28 Oct 2010

    I was waiting for that! :lol: :lol: :lol:
     
  9. Crossover

    Crossover Established Member

    Messages:
    6,838
    Joined:
    4 Jun 2009
    Location:
    Yorkshire
    No problems here either - not experienced any problems for quite some time now (since the days where the database was falling over, but that was sorted many moons ago!)
     
  10. Harlan Cage

    Harlan Cage Member

    Messages:
    75
    Joined:
    3 Jun 2015
    No problems with Safari apart from password not being remembered and Apple keychain does not work.

    HC
     
  11. SpacePhoenix

    SpacePhoenix Established Member

    Messages:
    5,391
    Joined:
    18 Mar 2014
  12. Peter Mugridge

    Peter Mugridge Established Member

    Messages:
    8,265
    Joined:
    8 Apr 2010
    Location:
    Epsom
    Hmmm.... maybe I should just keep an eye on it for a while. It's only this site I'm getting the slowness with really.

    A lot of the "waiting for" are for things like the cache ( 20% ), secure connection ( 10% ) and mainly things that look like ad site URLs ( 70% ).






    "...cannot find tracert.railforums.co.uk...."
     
    Last edited: 7 Jun 2015
  13. Crossover

    Crossover Established Member

    Messages:
    6,838
    Joined:
    4 Jun 2009
    Location:
    Yorkshire
    Do "tracert railforums.co.uk" without the quotation marks - it looks like you may have tried to traceroute tracert.railforums.co.uk so it is expecting to find a subdomain which it cannot
     
  14. 455driver

    455driver Veteran Member

    Messages:
    11,332
    Joined:
    10 May 2010
    Thats a funny place to keep your modem, doesnt it get wet? ;)
     
  15. Passenger John

    Passenger John Member

    Messages:
    98
    Joined:
    15 Sep 2008
    Location:
    Royston, Herts
    Exactly the same problems I have with safari but Apple MacBook Airs are never slow, don't have hard disks just solid state memory.
     
  16. Clip

    Clip Established Member

    Messages:
    8,528
    Joined:
    28 Jun 2010
    Working fine on IE
     
  17. Peter Mugridge

    Peter Mugridge Established Member

    Messages:
    8,265
    Joined:
    8 Apr 2010
    Location:
    Epsom

    Yes - I accidentally put the extra full stop in!

    This time it gave a route containing 30 hops but the black box vanishes before it finishes listing things?

    Meanwhile, here's a list of 12 of the most common things that appear in the bottom left corner that it is waiting for:

    c.betrad.com
    pool.admedo.com
    ad.turn.com
    dt.adsafeprotected.com
    server.adformdsp.net
    delivery.myswitchads.com
    ad.doubleclick.net
    c8.alamy.com
    at.alenty.com
    secure-ams.adnx.com
    sp.adbrn.com
    googleads.g.doubleclick.net

    That's not an exclusive list, but it gives you an idea.
     
  18. SpacePhoenix

    SpacePhoenix Established Member

    Messages:
    5,391
    Joined:
    18 Mar 2014
    You can alter the number of "hops" that it shows. Are you sat behind a proxy server?
     
  19. Peter Mugridge

    Peter Mugridge Established Member

    Messages:
    8,265
    Joined:
    8 Apr 2010
    Location:
    Epsom

    1) How can I do that? 30 is just the result it shows me.

    2) Not as far as I know. Is there any way I could tell if I am?




    OK.... update on the situation ( saturday 13th )...

    Tuesday evening was the regular monthly Microsoft update day; lo and behold when I switched on the next day site performance was back to normal both here and at work and so far it has remained thus.

    I therefore conclude that whatever it was that was affecting it was fixed by the Microsoft update.
     
    Last edited: 13 Jun 2015
  20. Peter Mugridge

    Peter Mugridge Established Member

    Messages:
    8,265
    Joined:
    8 Apr 2010
    Location:
    Epsom
    Now I've got this happening but only when on the forum. Any ideas? It's causing the web page to either close itself down or to go into compatibility mode.


     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page