Weird Staticy Noise...

Status
Not open for further replies.

SuperVoyager

Member
Joined
8 Mar 2008
Messages
185
Location
Devon
Hello, when i start to drive a route on BVE, there is a weird static noise that makes all the noises really long and staticy?

is there any way to stop this noise?

cheerz
 
Sponsor Post - registered members do not see these adverts; click here to register, or click here to log in
R

RailUK Forums

Sturdjos

Member
Joined
27 Jan 2006
Messages
86
Location
UK
I believe I have a Realtek soundcard too, and it's only occasionally static noise.. Hm.
 

SuperVoyager

Member
Joined
8 Mar 2008
Messages
185
Location
Devon
I believe I have a Realtek soundcard too, and it's only occasionally static noise.. Hm.
I installed BVE a few days ago.. i had it last year but my pc was wiped,
it did it occaisionly on the 220 Voyager last time i had bve.
i only had the noise for a few secs at the start of the route yesterday and this morning

but it has started getting really bad and non-playable

Cheerz
--- old post above --- --- new post below ---
Does anyone know how to stop the noise?

Cheerz

vp390
 

SuperVoyager

Member
Joined
8 Mar 2008
Messages
185
Location
Devon
Any chance you could record/upload it, we might be able to help more then.
Il give it a go.
--- old post above --- --- new post below ---
Any chance you could record/upload it, we might be able to help more then.
have recorded a short video that you can hear a bit of the noise but that isnt at its worst. youtube isnt letting me upload so if somone could email [email protected] i will attatch the vid in an email.
 

Stooopid

Member
Joined
17 Jun 2005
Messages
70
Location
Planet Stooopid (5 Earth Seconds = 1 Stooopid Day)
This is a problem which happens with Realtek soundcards. If you search the web, you'll see that people encounter the static problems when playing other games too.

One of the methods was to reduce sound acceleration. It hasn't worked for me.

Another method was to install new drivers. I tried that. It worked for the first few minutes, but after that, no sound was emitted! My music files still could be played (can be recorded in Audacity), just that they couldn't get through the sound card! So I rolled back to the old driver.

You can try the above methods, some people had success but I still haven't.
 

SuperVoyager

Member
Joined
8 Mar 2008
Messages
185
Location
Devon
I have a sample.

Occasionally, my computer just produces the static sounds (even when I'm not playing BVE). Strangely, the sound can be recorded by Audacity.

I need to restart the computer to get rid of it.

I am downloading a driver now. Would getting a new sound card be a solution? xD
 

SuperVoyager

Member
Joined
8 Mar 2008
Messages
185
Location
Devon
Did the new driver fix it? If it doesn't, I suppose a new sound card (of another brand) would be the only solution.

PS. Did you try reducing the hardware acceleration as well?
the new driver crashed the pc half way through download..
i will try again tomorrow

how do i reduce it?

p.s how did you get the First Class Passenger? :D
 

Tom B

Established Member
Joined
27 Jul 2005
Messages
4,559
Your user title varies depending on post count.
 
Status
Not open for further replies.

Top